Om Solenergi

Emil 070 8101453

Mirko 070 6607712

info@solarmontage.se

      

SOLCELLER MADE IN GERMANY    HECKERT SOLAR    ALEO SOLAR 

Information och Råd

Råd inför montage av Solanläggning


Använd minimalt med kopplingar och avbrott på DC-kablaget

Undvik att låta kopplingar och kontakter ligger mot tak eller i väta även om dem är klassade för det.Använd aldrig skruvkopplingar eller sockerbitar eller liknande , använd kopplingsdon och skruvdon som är godkända för DC,DC kräver mer isolation och högre isolationsmotstånd än AC och tyvärr så är just materialet avset för DC i dessa spänningar gansga ovanliga och man använder då material som ofta kan betecknas som undermådliga.

Man måste också se till att separera + och - för att minimera möjliga interna överslag. En sockerbit där det sitter både + och- nära intill kommer med 100% säkerhet att få överslag mellan polerna och med det är det en stor potentiell Brandfara. Man bör också tänker på att vanliga relän och frånskiljare INTE fungera till DC då det krävs otroligt stora kontaktavstånd för att hantera spänningen från ett solcellssystem. Använd växelriktare/inverter med inbyggda frånskiljare eller se till att frånskiljaren är avsedd för DC med 1000V spänning.

Strömmen hänger på antalet slingor brytaren ska skilja från.

Se till att skydda kalaget med gnagarskydd när du passera genom brännbara väggar, detta gå bra med godkänd plastslang med stålrör eller stålslang är bättre. Försök alltid att använder plåtskåp i dem fall du måste bryta ett kablage, detta minimera risken för brand om gnistbildning skulle ske i skåpet eller kopplingen.

Placering 

Tänk på att platsen du ska installera din anläggning. För att få ut hela produktionsresurs från din solcellsanläggning är en placering i 30-45 graders vinkel mot söder det optimala.

studera platsen nogran om det finns skuggning ifrån träd eller andra ändemål . Hur stor takyta du har eller om det är bättre med markställning.

Titta på några olika paneler och jämtför, ytan anläggningen behöver jämtfört med dem andra , årsproduktionen som anläggningen kan producera .

titta även på garantier och viktigast vart är panelerna ursprungligen producerad och med det hur är kvaliten av kopplingsboxen ( motstånd mot fukt och kryppfukt ) är kontakterne lödd eller klämmt .

Tänk på att din anläggning ska utan större problem leverera ström i 25-30 år


VI KAN HJÄLPER DIG FRÅN BÖRJAN TILL SLUT GENOM HELA INSTALLATIONEN

ERAN ENSKILDA INSTALLATION

01.

 

Bestäm dig vart Anläggningen ska vara, kolla skuggning , taket och tiden solen är framme på den platsen

 

02.


Bestäm vilka moduler du vill ha, jämför !

låg livslängd på modulerna blir en dyr anläggning


03.


Kontakta din elnätsleverantör, det är viktigt att veta hur stor din anläggning får vara 


04.


Installera din anläggning och börja producera el 

Grattis du har gjort en miljöinsats!


SOLARMONTAGE

Er lokala solcellsleverantör


54791 GULLSPÅNGCopyright © All Rights Reserved


Kontakt Information

Emil 070 8101453

Mirko 070 6607712

emil@solarmontage.se

       mirko@solarmontage.se

 54791 GULLSPÅNG